Om förlaget

Förlag Waterglobe Productions skapades 2012 av Marko T Wramén. Målet är att hjälpa människor att förverkliga drömmen om att publicera en egen bok. Förlaget är baserat i Malmö.

Utgivningen kan tyckas spretig för en utomstående men de som känner Marko ser mönstret. Det handlar om ämnen han brinner för (som till exempel fotografi, undervattensvärlden och skönlitteratur) och/eller människor han mött med starka bokidéer.

Förlaget är litet och har av förklarliga skäl inte de marknadsföringsmuskler som större organisationer. Istället kan vi erbjuda ett personligt bemötande, unik fackkunskap inom våra områden och mycket snabba beslut och produktioner. Att förläggare Wramén själv har givit ut ett antal böcker på olika förlag ger en insikt i författarens situation som få redaktörer på stora förlag besitter.

 

Marko T Wramén. Foto: Anna W Thorbjörnsson
Marko T Wramén Foto: Anna W Thorbjörnsson

Marko T Wramén är  författare, filmare, fotograf och journalist, verksam i hela världen. Förutom att skriva böcker har han producerat prisbelönta dokumentärfilmer och musikvideos och skapat prisbelönt konstfotografi. Bland tidigare uppdrag finns redaktörskap för dyktidningarna UVM och DYK, skärmflygstidningen Hypoxia samt studenttidningen Lundagård. I bakgrunden finns också internationella uppdrag, förr inom peace-keeping och bistånd, fortfarande och sedan mer än tio år tillbaka också som internationell valobservatör.

Hans olika typer av uppdrag har tagit honom till ett 70-tal länder. I tio av dem har han varit bosatt.

Marko är gift med fotografen, filmaren och författaren Anna W Thorbjörnsson. Tillsammans har de en son.