Enigma

Anna Ósk Erlingsdóttir, enigma, Oscar Sjölander, fotobok, fotografi, modefotografi, konstfotografi, poesi, fotobok, Förlag Waterglobe Productions, Marko T Wramén,

Enigma
av Anna Ósk Erlingsdóttir, Oscar Sjölander
Inbunden – 2016 – Svenska – ISBN: 9789198242539

Köp boken här: Adlibris

Enigma handlar om kvinnor. Vilsna kvinnor, desperata kvinnor, melankoliska kvinnor, nöjda kvinnor. Men framför allt handlar boken om starka kvinnor. Jag härstammar från en lång rad av starka kvinnor och från ett land fullt med själv- ständiga kvinnor. Jag är väldigt stolt över mitt ursprung och var jag kommer ifrån. Island är en liten men unik ö med mängder av naturkrafter och mysterier.

Att göra en bok med mina bilder har varit ett projekt som jag har haft i mina tan- kar de senaste åren. Jag har också under lång tid velat göra min konst tillgänglig för fler, och en bok som visar mina många sidor råder bot på det. När jag fick idén till den här boken hade jag ännu inte mött min partner Oscar. Det var när jag mötte honom som jag bestämde mig för att nu var det dags att förverkliga min idé, att göra min första bok. I mitt huvud har också funnits idén om att ha texter till mina bilder och eftersom Oscar skriver dikter såg jag det som ett tecken – nu var tiden inne!

Bilderna i Enigma är tagna under en tioårsperiod på platser som Island, Italien, Sverige, Danmark, Malta, Serbien och Australien.