Västerhavet – en hotad skönhet

Västerhavet, Västerhavet – en hotad skönhet, tobias dahlin, dykning, under vattnet, undervattensfoto, uv-foto, miljö, Förlag Waterglobe Productions, bok, fotobok, Marko T Wramén, marinbiologi

Västerhavet – en hotad skönhet
av Tobias Dahlin
Inbunden – 2014 – Svenska – ISBN: 9789198039467

Köp boken här: Bokus

I VÄSTERHAVET – EN HOTAD SKÖNHET fångar flerfaldigt prisbelönta fotografen Tobias Dahlin vår vackra västkust i all sin prakt såväl under som över ytan. Samtidigt diskuteras havets utsatthet för miljöförändringar och fiske.

I Västerhavet – En hotad skönhet får du njuta av vackra och unika bilder som berättar om den sagolika och förunderliga värld som döljer sig under ytan utmed den svenska västkusten.

Möt den varierande kusten från Svinesund i norr till Kullen i söder som du aldrig mött den förut. Besök gamla skeppsvrak och fascineras av den ständigt skiftande skönhet som havet visar upp under olika årstider.

Tyvärr finns det också en mindre vacker sida. Västerhavet är på många sätt ett utsatt hav – överfiske, nedskräpning och övergödning är påtagliga problem som vi själva är ansvariga för – och nu är det upp till oss hur Västerhavet ska utvecklas i framtiden.

Västerhavet – En hotad skönhet har producerats med stöd av Hasselbladstiftelsen.Författaren, fiskeriexperten och biståndsministern Isabella Lövin har skrivit förordet.

Tobias Dahlin, född 1976 är pedagog och frilansfotograf. Tobias har i flera år tävlat framgångsrikt i undervattensfoto och har blivit såväl nordisk som svensk mästare. Tobias är också rikligt publicerad i böcker och tidningar. Västerhavet – En hotad skönhet är hans andra bok. Han har tidigare tillsammans med Martin Borg gett ut boken Bättre bilder/Dyk – en guide till bättre undervattensbilder. Tobias är invald i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura och är ansluten till Den gröna bildbyrån Azote. Han föreläser flitigt till sina bilder och har ett djupt förankrat miljöengagemang. Håll dig uppdaterad på: www.tobiasdahlin.se

”Jag fastnar för blickarna. Tångsnärtornas oroliga plirande inne i skrevan. Flundrans gulliga, smått korkade uppsyn. Blågyltans lysande guldgröna ögonskugga runt de skimrande pupillerna.” Isabella Lövin

”…en tankeväckande bok som också smärtar och som inte väjer för effekterna av trålning, dumpning, nedsmutsning, övergödning och drivande fiskeredskap.” Ellen Mattson, GT

”Mirakulös skönhet i havets djup” Martin Nyström, DN

”Underbara bilder som får läsaren att häpna över de fascinerande färger, former och mönster som göms under ytan.”  Bi-lagan nr 1, 2015.

”En vacker bok…välskriven…Dahlin har en bildkänsla som förhöjer upplevelsen.” Etienne Edberg, BTJ häfte 14118263

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *