Kvarteret

Kvarteret, Niclas Tilosius, bok, fotobok, fotografi, gatufoto, street photo, Förlag Waterglobe Productions, förlag, Waterglobe, Marko T Wramén

Kvarteret
av Niclas Tilosius
Inbunden – 2012 – Svenska – ISBN: 9789198039429

Köp boken här: Bokus

Vissa kvarter är mer än bara tegelstenar staplade ovanpå varandra och människor som söker skydd och ro. De får ett eget liv, en egen historia och blir mer än summan av människorna som bor där. Hagen på Möllevångstorget i Malmö är ett sådant kvarter. Författaren har bott här i mer än 15 år och skildrar människorna och miljön i starka svartvita bilder. Glädjen och sorgen, livet och döden.

Kvarteret är en klassisk fotobok som redan nu är ett unikt tidsdokument.

Niclas Tilosius föddes i Göteborg 1969, men flyttade i tidig ålder till Malmö. Efter gymnasietiden började han arbeta som frilansfotograf, bland annat för Nöjesguiden. Under nittiotalet var han kontrakterad nyhetsjägare för tidningen Arbetet, med ständigt påslagen polisradio. Han är fortfarande journalistiken trogen och ofta anlitad av Kvällsposten och Expressen, men även av flera andra tidningar och företag. Vid sidan om fotograferandet är han också delägare i produktionsbolaget Nollkoll Film.

Kvarteret är hans bokdebut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *